top of page
På svenska
Brinkhallin kartano
Brinkhallin kartano
Brinkhallin kartano
Brinkhall, hääkattaus
Hääpari Brinkhallissa
Brinkhall_ilmakuva
Brinkhallin kartano
Brinkhallin kartano
Brinkhallin kartano
Brinkhall soi
Häät Brinkhallin kartanossa
Brinkhallin kartano
Brinkhallin kartano
Brinkhallin kartano
Brinkhallin kartano
Brinkhall, Mira ja Amanda
Brinkhallin kartano
Brinkhallin kartano
Brinkhallin kartano, sininen huone
Brinkhall vierasvenesatama
Brinkhallin kartano
Brinkhallin metsä
Kavaljeerisiiven sali
Brinkhall, uimahuone
Morsian

ETT NYTT LIV FÖR BRINKHALL

Herrgården Brinkhall på ön Kakskerta i Åbo skärgård är ett stycke finländsk kulturhistoria. Den ägs av Stiftelsen för Kulturarvet i Finland, som har ambitionen att bevara gården som en attraktiv miljö för olika kulturevenemang, och att bibehålla och dela med sig av den historiska omgivningen åt alla och envar. Brinkhall är bekant även som skådeplatsen för TV-serien Hovimäki och för filmen Käsky – Varghyndan.


Brinkall bjuder på upplevelser inom kammar- och symfonisk musik, konst och historia, med rundvandringar på herrgården och ambulerande teater. Herrgårdens domäner är en omtyckt miljö för festligheter och privata tillställningar. Förutom herrgårdsromantisk stämning i salar och gemak finns det helt konkreta rum för övernattning i unik miljö.

Brinkhall har också sitt eget vin. I Rödilä på ön Rimito tvärs över sägenomspunna Ersta fjärd bryggs, skumvinet Brinkhall Sparkling, som är ett av de varumärken som beviljats rätt att bära den officiella logon för Finlands 100-årsjubileum.
 

Brinkhall ligger strax utanför Åbo på ön Kakskerta. Dit kommer man med direkt vägförbindelse utan färjor med bil eller Åbo regiontrafik Föli. Eller med båt genom Åbos lummigt vackra innerskärgård – eller västerifrån genom Skärgårdshavets omväxlande och charmiga övärld. Kom och upplev en äkta historisk herrgårdsmiljö – kanske på visit, kanske för att fira i goda vänners lag – i rummen och gemaken på herrgården eller i någon av de andra historiska byggnaderna.

Brinkhallin kartano
Brinkhallin kartano
SWE Cafe
Brinkhall, Pehtoorintupa
Brinkhall, Kahvila Pehtoorintupa
Brinkhall, Kahvila Pehtoorintupa

KAFFE OCH KULTUR

Café Inspektorslängan var ursprungligen tjänstebostad och kontor för Brinkhalls förvaltare. Sommaren 2006 öppnade här ett sommarkafé som bjuder på färskt hembakat och förfriskningar, konst och specialprodukter benämnda efter godset. Cafét kan hyras för privata tillställningar eller, varför inte, små planeringsmöten à la Tea Time. Kaféet är också en omtyckt lokal för konstutställningar.

 SOMMAR CAFÉ ÄR ÖPPET 4.6.-18.8.2024  

 Ti-Fr kl. 12.00-17.00 

 Lö-Sö kl. 12.00-16.00 

Guidade rundturer in

Ti-sö kl. 13 och 15 à 45 min, 9,50 € / person. 

Herrgårdens dörrar är öppna bara under guidningar. 


Guidade rundturer hålls inte samtidigt som privattillställningar.
Se undantagsdagarna här.

 

DET HÄNDER PÅ BRINKHALL ÅRET RUNT

SWE Events

Sommartid bjuds det på musik, konst och teater på Brinkall. Sommarens musikaliska höjdpunkt är kammarmusikfestivalen Brinkhall Soi – Chamber Music Festival i juli. Övriga tider är herrgårdens ägor – gårdsplanen, trädgården och naturstigarna – öppna för allmänheten året om, och man får röra sig fritt i området. På Brinkhall ordnas många privata tillställningar, till exempel examensfester, bröllop och lillajul.

Senaste nytt från oss på Brinkhall får man på Facebook.

Välkommen till lanseringstillfället för den nyutkomna boken om herrgården Brinkhall på Kakskerta söndag 28.5.2023 kl 14 i Kavaljersflygelns sal!

Den rikt illustrerade tvåspråkiga boken om Brinkhall har utgivits av Stiftelsen för Kulturarvet i Finland. Boken och dess mångsidiga innehåll presenteras av redaktören konsthistoriker Irma Lounatvuori, läkaren Martin von Bonsdorff, kammarrådet Kari-Paavo Kokki, museiträdgårdsmästaren Aaja Peura, och bokens redaktionsråd. Boken kan köpas på plats i Brinkhall.

Med tanke på kaffeservering, ber vi om anmälningar till adressen info@brinkhall.fi

Brinkhall
Suomen Kulttuuriperinnön Säätiö ry

BRINKHALL

  • Facebook - Black Circle

Brinkhall Manor

Stiftelsen för Kulturarvet i Finland

Brinkhallsvägen 414, Åbo FIN-20960

Uthyrning: +358 44 094 0048

Café: +358 44 054 8363

info@brinkhall.fi

Vi användar

cookies.

bottom of page