top of page
Suomen Kulttuuriperinnön Säätiö ry
Suomen Kulttuuriperinnön Säätiö ry

SUOMEN KULTTUURIPERINNÖN SÄÄTIÖ

Suomen Kulttuuriperinnön Säätiö perustettiin vuonna 1986 suojelemaan ja hoitamaan kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti ja maisemallisesti arvokkaita kohteita. Säätiön perustajina vaikuttivat muiden muassa Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden sekä useat kulttuuri-, kunta- ja maakuntajärjestöt.

SUOMEN KULTTUURIPERINNÖN SÄÄTIÖN KOHTEET
Säätiö omistaa nykyisin Turun Kakskerrassa sijaitsevan, 1793 rakennetun Brinkhallin kartanon, Elias Lönnrothin eläkeläisasunnon Lammintalon sekä Rautjärvellä sijaitsevan Haukkavuoren, jonka kupeeseen  on merkitty Uudenkaupungin rauhan raja vuonna 1722. Kohteet ovat tulleet säätiön omistukseen lahjoitusten ja testamenttien kautta. Säätiön rakennuskohteet ovat Museoviraston määrittämiä valtakunnallisesti merkittäviä kulttuurihistoriallisia ympäristöjä.

Säätiö ylläpitää ja kehittää kohteita tavoitteenaan kohteiden aidon fyysisen ja henkisen perinnön säilyttäminen, elävän ilmapiirin ja toiminnan luominen sekä kulttuuriperintötiedon levittäminen. Kohteet eivät ole museoita vaan avoimia tapahtumapaikkoja joissa järjestetään kulttuuritapahtumia. Tiloja vuokrataan moninaisiin tilaisuuksiin.

 

Myös muissa Euroopan maissa toimii vastaavia yksityisiä organisaatioita, joista osa on ryhmittynyt Europa Nostra -järjestön alaisuuteen. Esikuvana säätiölle oli sen perustamisvaiheessa etenkin brittiläinen The National Trust.

​SUOMEN KULTTUURIPERINNÖN SÄÄTIÖN HALLITUS

Puheenjohtaja

Kaija Hartiala, LKT

Jäsenet:

Erik Bonsdorff

Ilkka Haavisto 

Heikki Häyhä

Ben Rapinoja

Miia Tammisto-Lehtinen

Näyttökuva 2023-12-20 kello 14.51.46.png
Brinkhall
Suomen Kulttuuriperinnön Säätiö ry

BRINKHALL

Brinkhallin kartano

Suomen Kulttuuriperinnön Säätiö

Brinkhallintie 414, 20960 Turku

Tilavuokraus: 044 094 0048

Kahvila: 044 054 8363

info@brinkhall.fi

  • Facebook - Black Circle
bottom of page